Καταδύσεις

 

Πρόκειται για δραστηριότητα που αποκτά όλο και περισσότερους φίλους γιατί πέρα από την δυνατή συγκίνηση και την ψυχαγωγία μας φέρνει πιο κοντά στη θάλασσα και στο περιβάλλον.

Η γνωριμία με το υγρό στοιχείο και την υποθαλάσσια ζωή είναι πολλές φορές καταλυτική. Η γνώση για τους υποβρύχιους οργανισμούς θα μας γεμίσει συναισθήματα που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε τίποτα να τα βγάλει στην επιφάνεια.

Επισκεφτείτε την Παλιά Χώρα της Αλονήσσου

 

Η Χώρα, η οποία κατοικείται κατά 60% από Άγγλους και Γερμανούς και 40% από Έλληνες , είναι ένα στολίδι πολιτισμού και ομορφιάς.

Τα λιθόστρωτα καλντερίμια σε καλούν να τα περπατήσεις και να δεις από κοντά τα παραδοσιακά σπίτια γεμάτα λουλούδια . Να καθίσεις στα ταβερνάκια και να αφήσεις το βλέμμα σου να πλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο και να ονειροπολήσεις ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα δυτικά προς τη Σκόπελο.

Τις νύχτες με φεγγάρι το χωριό αποκτά ακόμη πιο μυστηριακό χαρακτήρα  και θα βιώσετε μοναδικά συναισθήματα παρατηρώντας το φεγγαρόφωτο και τα παιχνιδίσματα των σκιών στους αυλόγυρους των όμορφων σπιτιών και των υπολοίπων αρχιτεκτονικών στοιχείων του γραφικού χωριού με τα τόσο μαγευτικά τοπία.

Οι λιθοσκέπαστες εκκλησιές του Αγίου Αθανασίου , του Αγίου Γεωργίου , του Χριστού με τις υπέροχες τοιχογραφίες , τα πετρόχτιστα αλώνια , ο ανεμόμυλος στην είσοδο , το Διοικητήριο και τα εναπομείναντα Βυζαντινά τείχη δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα ταξιδιώτη.

Για να φτάσει κανείς στο Παλιό Χωριό μπορεί να πάρει λεωφορείο ή ταξί από το Πατητήρι ή να ακολουθήσει το παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι .

Εκδρομές στο θαλάσσιο πάρκο και τα Ερημονήσια