ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ…Ένας επίγειος παράδεισος

Αλόννησος, Ίκος, Ευώνυμος, Λιοδρόμια ή Χιλιοδρόμια, μ’ όποιο όνομα κι αν την αποκαλέσεις, από τα πολλά που της δόθηκαν στο πέρασμα των αιώνων, τίποτα δεν αλλάζει.

Η Αλόννησος, πέρασμα θαλάσσιων δρόμων από την 9η π.χ. χιλιετία, από το Β. Αιγαίο μέχρι την Κρήτη, έχει το δικό της μυστικό στην τέχνη της ναυπηγικής, της ναυσιπλοΐας, της κεραμικής αλλά και τον δικό της τρόπο να μαγεύει.

Αγναντεύοντας από την Αλόννησο τη θάλασσα, φαντάζεσαι τη μεγάλη ιστορία του νησιού, από την παλαιοχριστιανική περίοδο μέχρι σήμερα. Βλέπεις την Αργώ του Ιάσωνα στο ταξίδι της για τη Μαύρη θάλασσα και τα πλοία της εκστρατείας προς την Τροία.

Από το χθες στο σήμερα, μέσα στην ίδια απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Φύση και Παράδοση

Φημισμένη για την αμπελουργία και το κρασί της η Αλόννησος από τους αρχαίους χρόνους διατήρησε μέχρι σήμερα τη θαυμαστή αρμονία ανάμεσα στη φύση, την παραγωγή και την ανάπτυξη.

Στα χώματα της φυτρώνουν ακόμη τα θαυματουργά βότανα που την έκαναν ονομαστή και βοήθησαν στην ανάπτυξη της λαϊκής ιατρικής. Ως συνέχεια αυτής της παράδοσης φιλοξενείται σήμερα στον ίδιο χώρο, η Διεθνής Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής.

Σήμερα, η αλιεία, η ήπια γεωργική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση, της ανακυκλούμενης τοπικής οικονομίας, βοηθά στο να παραμείνει το περιβάλλον ανέπαφο από τους «πειρασμούς» της υπέρμετρης και άναρχης τουριστικής ανάπτυξης.

Μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Παραλία Αγίου Δημητρίου

Άγιος Δημήτριος

Παραλία Χρυσή Μηλιά

Χρυσή Μηλιά

Παραλία Κοκκινόκαστρο

Κοκκινόκαστρο

Παραλία Άγιος Πέτρος

Άγιος Πέτρος